Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En bra period av Mora räckte inte mot VIK

Två dåliga perioder av Mora.
Men laget räddade ansiktet med en forcering i den tredje perioden borta mot Västerås.
Trots det vann hemmalaget med 4–3.

När den tredje perioden började hade Mora spelat fem mot fyra vid fem tillfällen utan att kunna göra mål. Ett matchstraff för VIK gav Mora fem minuter i power play och äntligen lyckades laget i den spelformen och petade in ett mål. Daniel Viksten gjorde det och han var het för en stund. Det gick bara en dryg minut så hade han också kvitterat. Denna gång i spel fem mot fem.

Men VIK var aningen hetare och satte den sista pucken i mål i numerärt överläge. Mora låg på mot slutet av matchen men lyckades inte kvittera.

Det blev inte mycket ordnat spel i den första perioden. Det var dock hemmalaget som var mest framåt i anfallszon och målet i perioden var resultatet av fint passningsspel sedan Mora inte fått ut pucken ur egen zon.

Mora hade två power play där laget inte uträttade mycket. Laget fick inte fast pucken i anfallszon utan fick hela tiden börja om. Båda gångerna var det förre Moraspelaren och Avestabördige Kenneth Bergquist som satt utvisad.

VIK hade tre power play och visade upp ett aningen bättre spel med en man mer på isen.

Mora öppnade den andra perioden med två spelare, Jonas Westerling och Henrik Olsén, fria med Lasse Johansson i VIK-målet. Han fick dock ut sitt benskydd och räddade ett givet mål.

I stället var det VIK som ökade på sin ledning några minuter senare. Daniel Hansen i målet hade pucken under kontroll ett tag men tappade ned den på isen och då dök Victor Backman upp och petade in den. Efter det tog VIK initiativet i några minuter innan Mora kontrade och Patrik Andersson dunkade upp pucken i plockhandskrysset hos förre Morakeepern Lasse Johansson. Det tände Mora som flyttade upp spelet och fick till ett visst tryck i anfallszon.

VIK hade dock lite bättre ordning på sitt spel när laget kom in i anfallszon och ett skott från blå och en styrning ökade på ledningen till 3–1. I slutet av perioden fick Mora spela fem mot fyra i nästan fyra minuter utan att uträtta något av värde.