Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En avgrund av orättvisor

Vilka blir konsekvenserna för Sammilsdalskolebarnen i och med att Insjöns skolas högstadium läggs ner och eleverna skjutsas till Sammilsdalskolan? Blir det så att de yngsta barnen får äta lunch redan 09.20 istället för 10.20. De får då ännu sämre inlärningsförmåga jämfört med barn i andra skolor.

Trafiksituationen blir ännu mer kaotisk. Det blir ännu farligare för barnen att gå och cykla till och från skolan och ännu mer avgaser och partiklar för barnen att andas in.

Miljöbelastningen totalt ökar på grund av alla barn som ska åka två mil om dagen från/till Insjön. Skolgårdsytan minskas till förmån för mer parkeringar för personalökningen. Troligtvis är detta därför den utlovade fotbollsplanen som skulle ha varit klar vid höstterminens start 2012 aldrig ens har påbörjats.

Det är möjligt att om Sammilsdalskolan hade varit en ren högstadieskola så skulle detta kanske ha varit relativt ok, men för barnen i förskoleklass, låg- och mellanstadiet måste detta leda till att avgrunden och orättvisorna blir ännu djupare.

Use it or lose it

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare