Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En av varje för Victory Challenge

Annons

Victory Challenge vann sin femte segling i kvalet till America's cup.

Dessförinnan blev det en väntat förlust mot amerikanska favoriten BMW Oracle.

Efter en jämn start tog BMW Oracle kommandot i match ett och drygade sedan ut försprånget, meter för meter. Efter den första kryssen skiljde 48 sekunder till BMW Oracles fördel, som växte till 1.14 efter den första länsen. Men under resten av seglingen höll Magnus Holmberg med besättning jämn fart med BMW Oracle.

Det amerikanska teamet nådde målet 1.16 före den svenska båten.

I tisdagens andra match tog Victory Challenge ledningen direkt mot Team Germany med danske skepparen som i förra America's Cup var skeppare för Victory Challenge. Efter första kryssen var Järv 18 sekunder före den tyska båten och ledningen utökades sedan stadigt och var 53 sekunder före sista länsen. I mål var avståndet 56 sekunder.

Toppmötet mellan BMW Oracle och Luna Rossa blev som väntat jämnt. Obesegrade BMW Oracle ledde hela vägen men aldrig med mer än 15 sekunder. Luna Rossa var bara sex sekunder efter i mål.

Tisdagens skräll var att sydafrikanska Shosholoza vann en tät segling mot Luna Rossa från Italien. Det var Shosholozas första poäng under seglingarna i Valencia.

Victory Challenge står på åtta poäng och är på delad fjärde plats tillsammans med två andra syndikat av de elva båtarna. Varje seger i Louis Vuitton cup är värd två poäng.

TT

Mer läsning

Annons