Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"En av de bästa farser vi gjort"

I söndags hade Teaterslaget sin sista uppsättning av farsen Trassel.
– Det här är nog en av de bästa farser vi gjort, säger Teaterslagets Linda Byman.

Med totalt sju föreställningar har man haft en sammanlagd publiksiffra på i runda slängar 230 personer.

– Jag får vara nöjd med de, men egentligen är jag ju inte nöjd förrän det är fullsatt på varje föreställning, säger Linda Byman.

Vidare säger hon att det kommer mer och mer folk utifrån, inte bara nära och kära, när Teaterslaget sätter upp sina föreställningar.

– Det är kul att vi börjar dra en annan publik, att folk tipsar sina vänner, säger Byman och berättar att när folk har ringt för att boka biljetter så har de sagt att de blivit tipsade av bekanta.

Och för Byman är Trassel en av de bästa farserna som Teaterslaget gjort.

– Hela pjäsen är så bra i sig, den börjar i 110 och eskalerar hela tiden. Det är många moment som ska klaffa, säger Byman och berättar att de länge väntat med att sätta upp denna pjäs för att de har känt att de inte haft folket och tempot för att göra den tidigare.

Trassel har också varit en chans för många unga talanger att visa vad de går för.

– De har varit otroliga, säger Byman och fortsätter:

– Jag har också haft extremt stor hjälp av min medregissör William C. Woxlin Vi klaffar och har samma vision.

Men bara för att föreställningarna av Trassel nu är förbi, betyder inte det lugn och ro i Teaterslagets lokal på Köpmansgatan i Ludvika.

– Min amatörgrupp för vuxna har sin föreställning i början på februari, så vi tränar för fullt för den och bygger om scenen, säger Linda Byman.

I april kommer sedan nästa revy signerad Teaterslaget.