Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emily fick positivt skäll

Emily Larsson har inget emot att få skäll, ju mer skäll hon får desto bättre går det för hennes nyöppnade hunddagis. På lördagen var det öppet hus och det skälldes glatt från besökande hundar.

– Just nu är det lite nervöst, konstaterade Emily, när hon öppnade dörrarna och besökarna strömmade in.

– Välkomna och ta för er, bjöd Emily och bjöd på hembakat bröd och kaffe samt givetvis hundgodis.

Det är veterinärens tidigare lokaler som Emily hyrt och där hundar nu ska kunna bokas in medan husse och matte av någon anledning vill lämna ifrån sig sina hundar, men inte katter eller andra djur.

– Nej det räcker med hundar, skrattar Emily, som också skaffat sig den utbildning som krävs för att driva ett hunddagis.

Innan hon öppnade sitt hunddagis har Emily gjort marknadsundersökningar som visar att det finns ett behov för ett hunddagis.

– Både för kortare perioder men också för de som vill lämna sin hund i samband med semesterresor, säger Emily, och påpekar att det inte finns något hunddagis i närheten.

– I Sälen och Borlänge vet jag att det finns.

Inne i två rum finns stora boxar för hundar i ett av rummen och en ensam box i ett annat rum.

– Det kan behövas om det är en löptik, säger Emily medan de besökande hundarna springer runt benen. Det är ju öppet hus även för hundarna.