Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emily blev årets lucia i Ludvika Ulrika kyrka

2019 års lucia blev Emily Cady. Kröningen av Ludvika lucia, i Ulrika kyrka den 12 december, förrättades av 2018 års lucia Jonna Hellberg.

Emily Cady har varit i Ludvika som utbytesstudent och kontaktade luciatågets ledare Amanda Kharchi som tyckte det lät spännande och bjöd in Emily att delta i Ludvika Lions Lucia. Emily har på tre månader lärt sig svenska så bra att hon lärde sig alla luciasångerna utantill.

Lottning av lucia gjordes i all hemlighet den 12 december innan kröningen och lotten föll på just Emily. Tärnorna var Vilja Carlsson, Emmy Flink, Ellen Lundgren, Ida-Louise Modin, Julia Nyblom och Moa Tägström.

Med Ledaren Amanda Kharchi och Lions Jan Norrgo for de runt och besökte olika miljöer och mötte nya människor på bland annat företag, äldreboenden och lasarett. Totalt görs cirka 30 framträdanden och sjungs Luciasången mer än 70 gånger.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel