Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emil vill lira på isen

Emil, åtta år gammal vill träna ishockey och skridskoåkning all tid han kan. Hans mål är elitserien.
Isen finns – men kommunens avtal med arenan startar först om en månad.

När Emils pappa Ton Eriksson fick höra att det finns is i Rättvik Arena hoppades både Emil och pappa Tom att Emil skulle kunna träna på egen hand efter skolan, men tyvärr det gick inte alls.

Var Emil än är där det finns någon form av träbit, boll eller kotte, så börjar han skjuta och lira. Tom Eriksson tyckte det var en bra idé att Emil skulle kunna träna friåkning i Rättvik Arena istället för at vara på fritids efter skolan.

– Emil tränar hockey i Leksands IF:s U9 lag två till tre gånger i veckan. Han tränar också judo två gånger i veckan. Att på egen hand träna i Arenan i stället för att vara på fritids var en jättebra idé tyckte vi, men det visade sig att det inte gick förrän vecka 46 då kommunens avtal med Rättvik Arena börjar för säsongen.

– Det finns redan is och den har funnits sedan vecka 42. Bland annat fick jag till svar av kommunens fritidskontor att vinteraktiviteterna inte ska krocka med sommaraktiviteterna, fotboll till exempel. Hockeyträningen är ju i full gång och jag har också förstått att skolor och fritids också efterfrågat mer tid för allmänhetens åkning i Arena, säger Tom Eriksson.

Det finns förfrågningar från både skolan och enskilda i kommunen om mer tid i Arenan för allmänhetens åkning bekräftar Carina Flath, Rättvik Fritid.

Men kommunens avtal med Arenan sträcker sig bara från vecka 46 till vecka nio.

Jens Christiansson, försäljningsansvarig Rättvik Event som är delägare i Rättvik Arena berättar att Rättvik Arena kan erbjuda mer tid för allmänhetens åkning.

– Det kostar cirka 6000 kronor att hålla is i Arenan varje dag och vi har gjort is för träningsläger och cuper som vi har för olika lag under helgerna. IFK Rättvik har träningspass på kvällstid. På dagtid är det ingen verksamhet i Arenan. Vi har fått förfrågningar från skolan om mer istid för allmänhetens åkning. Det är en fråga för styrelsen och de kommande förhandlingarna med kommunen. Vill kommunen förlänga tiden för allmänhetens åkning får de betala för det, säger Jens Christiansson.

– Rättvik Arena får ett bidrag för att allmänheten ska kunna åka i Arenan på en miljon kronor och det gäller veckorna 46 till vecka nio, säger Lars Björklund på Rättvik Fritid. Ett nytt avtal ska inom kort förhandlas men vi har bland annat tänkt på idrotter som hör till sommarsäsongen respektive vintersäsongen och att inte de ska krocka med varandra, säger Lars Björklund.