Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emil vann riksmästerskaps finalen i minimoto och kom totalt trea

SMK Hedemoras Emil Tägtlund, åtta år, vann Minimoto RM finalen som avgjordes på Skogstopbanan i Kalmar i helgen. I och med det säkrade han tredjeplatsen i mästerskapet.

INSÄNT

Emil startade från en tredje startposition efter kvalet på lördagen men gjorde en mycket bra start i söndagens race och tog genast ledningen, en ledning han lyckades hålla hela vägen i mål. Åttaåringens resultat under första halvan av säsongen har varit något blygsammare, han hade lite svårt att vänja sig vid den nya motorcykeln och fick placeringar utanför pallplats. Vurpor bidrog också till att han halkade efter i poängtabellen. Men en stark andra säsongshalva med fyra segrar och två andraplatser gav honom dock bronset till slut. Emil Tägtlund kör i klassen Junior A för förare 7-10 år. Hojarna är små snabba roadracing motorcyklar med toppfart på drygt 80 kilometer i timmen på banan i Kalmar.

I största och tuffaste klassen Senior Open lyckades även 27-årige Andreas Nordlander, SMK Hedemora, knipa en seger i helgens finalrace. Efter en stenhård kamp mot Hans H. Hansen från Danmark lyckades Andreas vara först över mållinjen. Segern gav honom en total andra plats i riksmästerskapet i år. Andreas har haft en motig helg med två sprängda kopplingar, ett motorhaveri och två vurpor på träningarna, trots det var han både kvalsnabbast och snabbast på racet.