Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EM-guld för Paldanius

Annons

Sofia Paldanius tog i dag sitt första EM-guld i karriären på K1 1000 meter i spanska Pontevedra. Hennes kollegor Annika och Emma Andersson paddlade hem ett brons på K2 1000 m.

Det blev ett lugnt firande för den 28-åriga Jönköpingstjejen efter EM-guldet i Spanien. Sofia Paldanius hade knappt hunnit gå av prispallen innan hon började ladda inför det som ska komma. Tre finaler på en och samma dag _ om hon går vidare i försöken på K1 200 meter _ väntar under söndagen.

Tidigare under mästerskapet har hon haft problem med tekniken och osäkerheten fanns där inför finalen på 1000 meter.

Men i finalen släppte allt.

Och det gjorde det. Trots en trög start säkrade hon EM-guldet med tiden 4.08,410 _ en dryg sekund före tvåan, ungerskan Katalin Kovacs.

TT: Hur högt rankar du den här segern?

Strax efter den första svenska EM-medaljen var det dags på nytt när Annika och Emma Andersson paddlade hem ett brons på K2 1000 m. Svenskduon var slagen med drygt tre sekunder av ungerskorna Danusia Kozak och Gabriella Szabo, som tog hem guldet.

Men redan på söndagen kan det vara dags för nya ädla valörer. Sofia Paldanius ställer upp i finalerna i K1 500 meter, K4 500 meter och K1 200 meter, förutsatt alltså att försöken på 200 meter går vägen.

TT

Mer läsning

Annons