Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elöverkänslige mannen överklagar

Den elöverkänslige mannen i Venjan fortsätter sin kamp mot strålningen från mobiloperatörernas basstationer. Nu vill han att Mark- och miljödomstolen frågar EU-domstolen om hur försiktighetsprincipen ska tillämpas.

Annons

Kommunens miljö- och hälsoskyddsnämnd höll på i flera år med frågan om den elöverkänslige mannens problem som han ansåg orsakades av strålningen från basstationerna. Nämnden vände sig till EU-domstolen och frågade om försiktighetsprincipen men fick till svar att nämnden som inte är en dömande instans inte kunde ställa en sådan fråga. Samma sak har Länsstyrelsen konstaterat.

Miljö- och hälsoskyddsnämnden konstaterade till slut att den inte kunde komma längre och därmed avslutade nämnden ärendet.

Nu har mannen begärt att Mark- och miljödomstolen överprövar Miljö- och hälsoskyddsnämndens liksom Länsstyrelsens beslut.