Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elöverkänslige mannen överklagar

Den elöverkänslige mannen i Venjan fortsätter sin kamp mot strålningen från mobiloperatörernas basstationer. Nu vill han att Mark- och miljödomstolen frågar EU-domstolen om hur försiktighetsprincipen ska tillämpas.

Kommunens miljö- och hälsoskyddsnämnd höll på i flera år med frågan om den elöverkänslige mannens problem som han ansåg orsakades av strålningen från basstationerna. Nämnden vände sig till EU-domstolen och frågade om försiktighetsprincipen men fick till svar att nämnden som inte är en dömande instans inte kunde ställa en sådan fråga. Samma sak har Länsstyrelsen konstaterat.

Miljö- och hälsoskyddsnämnden konstaterade till slut att den inte kunde komma längre och därmed avslutade nämnden ärendet.

Nu har mannen begärt att Mark- och miljödomstolen överprövar Miljö- och hälsoskyddsnämndens liksom Länsstyrelsens beslut.