Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ellinor Berling och Amanda Ahola lämnar KAIS Mora – klara för SSL-konkurrenten

Ellinor Berling och Amanda Ahola lämnar KAIS Mora. De båda är klara för FBC Uppsala.

Ellinor Berling och Amanda Ahola är klara för KAIS Moras SSL-konkurrent FBC Uppsala. Ellinor Berling, som framför allt spelar center, är fostrad i Mora och var med och vann SM-guld 2015. Backen Amanda Ahola kom till KAIS Mora från Huddinge inför den förra säsongen. Båda två har meriter från U19-landslaget.

– Jag vet att jag lämnar ett av världens bästa innebandylag. Men samtidigt känner jag att jag har stått still i min karriär. Att spela i Uppsala kommer ge mig möjlighet att utvecklas individuellt och jag kommer att få en större roll än i Mora som kommer att gynna mig. Men jag har spelat där i 13-14 år, så det är såklart det känns, kommenterar Ellinor Berling till innebandymagasinet.se.

– Hon är väldigt kvick som spelare, kan vara bland de snabbaste i hela SSL och passar bra in i vårat spel och kladdar inte med bollen, beskriver FBC:s marknadschef Johan Good Ahola för UNT.

Uppsala ska även ha varit intresserade av Moras Amanda Wall, men där har intresset svalnat, enligt UNT.

Läs också: KAIS Moras talang Ellinor Berling om att spela med världsstjärnorna: "Gäller att man har lite skinn på näsan"

Finska landslagscentern Mira Wickman klar för KAIS Mora

Jessica Eriksson lämnar KAIS Mora – går till seriekonkurrent

KAIS Moras landslagscenter Johanna Holmbom återupptar innebandykarriären