Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elittränare åtalad för misshandel

En knuff och ett slag i ryggen med en bräda.
Nu åtalas en elittränare, verksam i Dalarna, för misshandel av en 15-årig pojke.
Tränaren nekar till brott och hävdar i polisförhör att pojken ljuger.

Händelsen inträffade på en camping på en ort utanför Dalarna på Valborgsmässoaftonen i år. Pojken och några kamrater grillade på stranden och gick för att leta efter ved i ett skogsområde. Där hittade de ett upplag med bräder och försökte bryta sönder en bräda när tränaren kom till platsen.

Enligt pojken och hans tre kamrater tryckte mannen, som var upprörd, upp 15-åringen mot en vägg. Sedan ska han ha knuffat till honom så att han föll till marken och när pojkarna lämnade platsen slog han till 15-åringen med en bräda i ryggen.

Tränaren, som var ansvarig för campingen, hävdar att han bara gick fram för att få pojkarna att sluta bryta av brädan eftersom den var del av ett golv och värdefull. Han lade bara tillbaka den på sin plats och då brädan är fem meter lång och tung går det inte att slå med den. Han anser att han bara föste bort grabbarna och sade åt dem att gå därifrån.

I polisförhöret berättar mannen att det var stökigt på området utanför campingen där 200 ungdomar uppehöll sig och att han fick vakta området under kvällen.

15-åringen har tre kamrater som vittnat om händelsen och det finns ett rättsintyg från en läkare som anser att skadorna på 15-åringens rygg orsakats av trubbigt våld.