Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elitloppet nästa för Going Kronos?

Annons

Going Kronos hade uppvisning igen. Nytt banrekord på Bjerke-banan i Oslo och nu väntar alla på att Lutfi Kolgjini ska tacka ja till Elitloppet.

Going Kronos är på väg att bli Sveriges nya fixstjärna. Han travade världsrekord i fjol med 1.10,4 över kort distans och i år är han obesegrad i fyra starter.

Många har frågat men Lutfi Kolgjini har hela tiden svarat svävande om Elitloppet. Efter söndagens seger i Fyraåringseliten på 1.11,6 blev frågan än mer aktuell. Going Kronos var väldigt imponerande när han travade utvändigt ledaren hela loppet.

Det låter därmed som om Kolgjini har storloppet i tankarna. Och han har lagt upp programmet i år för att hans stjärna ska vara i toppform sista söndagen i maj.

Marknadsvärdet av Going Kronos i Elitloppet går knappast att mäta. Men han skulle säkert locka 8|000-10|000 personer extra till Solvalla.

Jan-Olov Persson och Järvsöfaks var ute efter revansch på norske Moe Odin efter förlusten i Eskilstuna den 24 mars. Men den svenska kallblodskungen galopperade från start och diskades. Det blev en tämligen enkel seger för Moe Odin och Asbjörn Mehla på 1.21,2/1|609 m auto efter ledning från start till mål.

TT

Mer läsning

Annons