Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elfsborg vann för första gången

Annons

Första trepoängaren för Elfsborg efter tre oavgjorda allsvenska matcher.

De regerande svenska mästarna gjorde 1_0 efter två minuter och höll undan mot ett Helsingborg som hade rika tillfällen att kvittera.

Helsingborg var dock uddlöst utan skadade Henrik Larsson. Dessutom har Stuart Baxter fler givna i laget på skadelistan, och han fick sätta en så bra anfallare som Olivier Karekezi på läktaren för att få ihop laget med tre icke EU-medborgare på planen.

Nu väntar två svåra matcher: AIK på lördag borta och Malmö FF hemma den 15 maj.

Elfsborg fick, som tränaren Magnus Haglund sade, "en drömöppning".

Upprinnelsen till målet var att Anders Svensson fälldes och Stefan Ishizaki sköt frisparken som mittbacken Andreas Augustsson nickade i mål.

Markeringen och uppmärksamheten i HIF-försvaret kunde varit mycket bättre. Augustsson fick fritt fram.

Naturligtvis var han mer än nöjd med segern, årets första. Och suget efter alla tre poängen präglade Elfsborgs spel efter målet:

Minst fem möjligheter fanns för hemmalaget att kvittera: Babis Stefanidis hade friläge strax efter målet när han var fri i straffområdet men sköt för tidigt och för lamt.

Och i andra halvlek styrde HIF men saknade sting i avslutningarna.

Magnus Haglund fick lite arbetsro efter den kritik som poppat fram efter tre oavgjorda matcher i rad. Men han höll fast vid sitt system att spela med fem på mittfältet och Joakim Sjöhage som snabb ensam anfallare.

Fast målet kom på en fast situation. Och det har inte varit Helsingborgs starka sida den här säsongen.

Förre HIF-spelaren Marcus Lantz (nu i Bröndby) satt på läktaren mitt bland styrelsefolket i HIF. Men om han kommer tillbaka till Olympia är oklart.

Däremot jobbar Helsingborg med att få hem Christoffer Andersson från Hannover.

TT

Mer läsning

Annons