Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever reagerar på nedläggning av skola

– Det är vi elever som vet vad bra undervisning är. Våra röster måste också bli hörda.
Det säger 15 åriga Elin Borong, elev vid Insjöns skola.
Hon och hennes kamrater har reagerat starkt på förslaget att lägga ner skolans högstadium hösten 2014.

Annons

"Ett högstadium som speglar trygghet" är rubriken på den krönika som Elin Borong i Insjön har skrivit. En krönika som kom till efter att hon på omvägar fått reda på att högstadiet vid Insjöns skola ska läggas ner.

– Ingen hade pratat med oss elever om det - jag vet för jag frågade tjugo av mina kompisar. Om man visste något så var det för att det hade stått i tidningen, berättar hon.

Så får det enligt Elin Borong och hennes kompisar inte gå till. Att ta beslut utan att fråga dem det berör och sen inte informera om det är inte okej.

– Jag vill höra av politikerna hur de kommit fram till det här beslutet. Om det bara handlar om ekonomi tycker jag det är fel.

– Man måste också ta med det positiva med ett litet högstadium där alla känner trygghet och man alltid får den hjälp man behöver.

Hon är medveten om den negativa stämpel som Insjöns skola haft genom åren.

– Visst - det har varit struligt och så. Men nu är det jättebra! Alla fungerar bra ihop och det känns inte bar att bryta det mönstret.

Kan det inte bli så i Sammilsdal eller Åkerö som blir alternativet för Insjöns högstadieelever om beslutet blir verklighet?

– Kanske det, men jag har kompisar som i dag går i Sammilsdalskolan och de berättar om mycket större klasser och en helt annan atmosfär än i Insjöns skola.

Varför driver du den här frågan - du slutar ju nian i vår?

– Jag vill att de som kommer efter mig ska få samma chans till en bra skolgång i Insjön.

Fotnot: Hela Elin Borongs krönika kan du läsa på dt.se