Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever i utmaning om energi

Förra läsåret fick de nobben, men i år får de vara med.
Eleverna på Nygårdsskolan deltar just nu i energiutmaningen.

Fem skolor i länet deltar det här läsåret i energiutmaningen som finansieras av Energimyndigheten. En av dem finns i Borlänge, nämligen Nygårdsskolan.

– Vi sökte inför förra läsåret, men kom inte med. Intresset fanns kvar så vi sökte igen, förklarar Stefan Fredriksson, rektor på Nygårdsskolan.

Energiutmaningen är ett projekt där elever och lärare jobbar både teoretiskt och praktiskt med frågor inom energi, teknik och entreprenörskap med hållbar utveckling som en röd tråd.

Projektet startades i augusti med en fortbildningsdag om hållbar utveckling för de deltagande pedagogerna. Nästa steg blir att involvera eleverna.

– De flesta har nog redan startat i tanken. Projektet är kopplat till läroplanen så de flesta ämnena kan vara delaktiga. Det här är otroligt viktigt för de elever som ska växa upp och bevara framtiden, säger Fredriksson.

Eleverna kommer bland annat att delta i experiment och göra olika uppdrag. Skolans öppet hus på vårterminen kommer att ha fokus på projektet.

Energiutmaningens mål är att skapa framtidstro, handlingskompetens och handlingsberedskap.