Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever bjöd elever på magi

En fredagsmorgon i oktober kan vara – magisk.
Fråga bara högstadieeleverna på Kyrkskolan, som fick besök av unge trollkarlen Andreas Nord och hans kompisar/kollegor i UF-företaget Feel the magic.

När tidningen var på plats stämde faktiskt ordet trollbundna väl in på sjundeklassarna, som med stort intresse följde Andreas Nords väl inövade trick.

Efteråt hördes beundrande mummel, som "jag fattar inte hur han gjorde" och "på vilken hemsida kunde man gå in och läsa om dem".

För det är trots allt "dem" de handlar om i Ung företagsamhet-projektet som ABB-gymnasisterna driver, även om det är en enmansshow som Andreas Nord bjuder på.

– De andra i företaget gör precis lika mycket som jag, även om det är jag som står på scenen. Det ska ju till exempel finnas affärsplan, affärsidé och ordnas hemsida (www.feelthemagic.se) och det ordnar de.

Men affärsidén bygger helt på Andreas Nords trolleri.

– Andreas är mer eller mindre vårt företags produkt, säger Evelina Hjelm leende.

Hon är tillsammans med Sofia Sollén företagets marknadsförings- och pressansvariga, vd är Malin Eriksson och ekonomiansvarig är Adam Persson. Den senare får också vara med, som assistent, en kort stund då föreställningen inleds.

– Han är min assistent, säger Andreas Nord till publiken.

Föreställningarna i Kyrkskolan är tänkta att följas av en liknande insats i Lorensberga skola, som ett slags test och samtidigt marknadsföring för att få fler "gig".

– Hittills har jag uppträtt ungefär en gång i månaden lokalt, på personalfester och privata fester. Nu, med företaget, räknar jag med att vi kan ha fler föreställningar. Gärna även utanför Ludvika.

Sett till Andreas Nords färdigheter som magiker bör det inte vara någon omöjlighet. För hans trick är imponerande svåravslöjade och fick Kyrkskolans elever att skaka förvånat på huvudena.

– Det började med att jag såg en helt "sjuk" magiker göra en gatuföreställning i Stockholm. Det ledde till att jag testade att trolla lite och sedan var jag fast.

Han har nu trollat i fyra år och kan mycket väl tänka sig att göra det till sitt yrke efter skolan.

– Absolut. Det är lite av en dröm att kunna leva på att trolla.