Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eld den röda tråden under elektroniska festivalen

Eld - det blir den röda tråden för konsten som är en del av årets Into the valley – den elektroniska dansmusikfestivalen i Dalhalla.
– Vi tänker att hela som en helhetsupplevelse. Musiken är i fokus och det mesta kretsar kring artisterna, men för att förstärka upplevelsen adderar vi konst.

Annons

Det säger Sophie Valencia Vogel som är en av arrangörerna. I fjol var första året för Into the valley och festivalen fick en pangstart. Nu är de flesta av 6000 biljetter sålda, och hela 70 procent av besökarna kommer från utlandet.

Den 28-30 juli brakar det loss i Dalhalla, kalkbrottet i Rättviks kommun. Sophie Valencia Vogel konstaterar att konsten har dubbla syften under festivalen, dels att förstärka upplevelsen av musiken, dels att stå för sig själv.

– Vi arrangörer tycker att det är viktigt att ha konsten som en del av festivalen, men i fjol hade vi en begränsad budget, nu har vi större muskler, säger Sophie Valencia Vogel.

Burn som tillverkar energidrycker har gått in som sponsor. Delvis därför blev just eld tema, men också för att det passar i det gråa steniga och delvis vattenfyllda Dalhalla.

– Men hur konstnärerna tolkar temat är helt valfritt, poängterar Sophie Valencia Vogel.

Läs också: Dalhalla-festivalen Into the Valley nästan slutsåld

Läs mer kultur och nöje här.

Annons