Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elcyklarna blev ett lyft för paret Hällqvist

Visst cyklade Inger och Ulf Hällqvist en del innan de i maj köpte varsin elcykel.
Men sedan dess har det blivit betydligt tätare mellan cykelturerna och Ulf berättar att han sedan maj har avverkat 280 mil på sin elcykel.
– Det är mycket roligare att cykla nu, säger Ulf.

Inger och Ulf Hällqvist har i många år ägt cyklar som de också använt tämligen flitigt. Bland annat brukar de varje år cykla när det är dags att plocka svamp. Och då har paret gett sig iväg ut i skogarna kring Gessberg och Stora Bråfall.

Cyklar som varit i parets ägo har varit vanliga cyklar med tre–fem växlar och som man regelbundet lämnat in för service.

Och det var i maj som Inger och Ulf kom med sina cyklar till Claesons Cykel för den årliga servicen. Inger blev då ombedd att prova en elcykel vilket hon gjorde.

– Jag blev såld direkt, säger hon.

– Så vi köpte två elcyklar, tillägger Ulf.

Ett impulsköp som ingen av dem har ångrat.

– Man blir ju inte yngre och fördelen med en elcykel är att jag kan ta mig mycket längre än med en vanlig cykel, säger Ulf.

– Och man behöver inte våndas över att branta backar och motvind, inflikar Inger.

Bekanta till Ulf har sagt att man får mindre med motion med en elcykel, men det håller han inte alls med om.

– Jag tror att jag får mer motion nu. Jag cyklar ju mycket längre nu är förut.

Trots en inte allt för cykelvänlig sommar har Ulf rullat imponerande 280 mil med sin elcykel.

– Jag tycker att det enbart är positivt med elcykel. Exempelvis går det snabbt att ta sig över korsningar och jag ska prova att använda den i vinter också, säger Inger.

– Den kan komma upp i 25 kilometer i timmen, så det går snabbt att ta sig fram. Jag tycker att det är perfekt, säger Ulf