Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekströms superhelg

Snabbast på träning, snabbast i kvalet, snabbast i warm up och – viktigast av allt - snabbast i racet.
Mattias Ekström hade en superhelg när den sjätte deltävlingen i DTM avgjordes på Nürburgring.
– Hur skönt som helst, speciellt efter den tunga starten i år, säger Mattias Ekström till DT-sporten.

Annons

Segern var efterlängtad av både Auditeamet och Mattias.

– Det kändes nästan som min första seger. Det var ju så länge sedan sist, säger Mattias som senast vann en DTM-tävling i maj förra året.

Efter kvalsegern blev det start i pole position och det var ett utgångsläge som Mattias utnyttjade på rätt sätt. Han tog starten och höll sedan ledningen ända in i mål.

Marginalen till tvåan Bruno Spengler blev hela 5,5 sekunder.

– Skönt med ett smärtfritt race efter fyra väldigt jobbiga lopp med alldeles för mycket action, säger 33-åringen från Snickarbo.

Hur förklarar du framgången?
– Bilen känns annorlunda och det finns en trygghet i hela teamet som har saknats tidigare.

I sammandraget klättrade Mattias två placeringar upp till femteplats med 21 inkörda poäng. Bruno Spengler toppar mästerskapet på 47 poäng och det är förstås ett försprång som är ointagligt för Mattias.

– Ja, mästerskapet gav jag upp ganska tidigt. För att jag ska kunna vinna nu måste jag hoppas på andra olycka mer än på min egen framgång och det vill jag inte. Jag önskar ingen annan otur utan hoppas i stället på några fina race för egen del som kan leda till fler pokaler. Det är faktiskt ganska kul att få pokal, säger Mattias samtidigt som han njuter av en välförtjänt massage efter en hektisk tävlingshelg.