Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekström vill ta tillbaka titeln

I fjol var han inte med.
Men Mattias Ekström har vunnit Race of Champions tre gånger och i år ställer han upp igen för att försöka ta tillbaka titeln.

Annons

– Mattias är en av tävlingens mest vinstrika förare historiskt. Därför är det viktigt för oss att försöka få med honom varje år, säger Fredrik Johnsson, som tillsammans med Michele Mouton arrangerar Race of Champions, till bilsport.se.

I fjol vann Filipe Albuquerque. 2009 segrade Ekström.

Tävlingen är ett jippo där de bästa förarna tävlar mot varandra i olika typer av bilar. I år avgörs Race of Champions i Düsseldorf den 3-4 december. Förutom Mattias så är också Michael Schumacher och Sebastian Vettel klara för start.

Första tävlingen kördes 1988 med Juha Kankkunen som segrare. Genom åren är det rallyförarna som dominerat. Didier Auriol har fyra segrar och Sébastien Loeb tre. Stig Blomqvist har vunnit tävlingen två gånger.