Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekström vann i DTM

En punktering förstörde säsongspremiären i DTM för Mattias Ekström.
Dalarnas racingstjärna fick dock en snabb revansch när han segrade i söndagens race på Hockenheim.
Nytt för i år är att varje DTM-helg innehåller två tävlingar.

Annons

Mattias Ekström fick ingen vidare start, då han i lördags drabbades av en punktering i det första racet och blev poänglös efter en tolfteplats.

I söndagens race startade svensken från ruta två bakom Mike Rockenfeller. Ekström kom i väg bra och passerade Rockefeller direkt.

Därefter hade Ekström ledningen under större delen av racet. Teamkamraten Edoardo Mortara blev tvåa före Gary Paffett, Mercedes.

– Jiihhhaaaaa P1, and 25 poäng, skriver Ekström på twitter.

De 25 poängen placerar Ekström som tvåa i mästerskapet efter premiärhelgen. Mortara toppar med 30 poäng medan Jamie Green, som vann i lördags, ligger trea

Säsongens andra tävling i rallycross avgjordes också på Hockenheim i helgen. Där gick det inte lika bra för Ekströms team, vars förare Edward Sandström och Anton Marklund slutade på 13:e respektive 20:e plats. Bäste svensk blev Timmy Hansen med en tredjeplats.

Petter Solberg vann på Hockenheim och toppar också VM efter två deltävlingar.