Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekström vann DTM-lopp

Det blev klang och jubel för Audi-stallet när söndagens DTM-deltävling avgjordes. Och överst på prispallen: Mattias Ekström.

Annons

Tre Audi-bilar var på de tre första platserna i loppet som kördes i Oschersleben utanför Magdeburg i Tyskland. Dalaföraren kontrollerade loppet på slutet och vann före teamkamraterna Martin Tomczyk (Tyskland) och Edoardo Mortara (Italien).

Först på fjärde plats kom en icke-Audi-förare: Den brittiske Mercedes-Benz-föraren Gary Paffett.

Ekströms segermarginal blev hela 42 sekunder. Segern var Mattias andra för säsongen och den 16:e totalt i karriären.

– Bilen var perfekt och jag körde väldigt avslappnat. Banan var hal, men det är jag van vid hemifrån och det var en fördel för mig. Starten på säsongen var inte bra, men nu känns det mycket bättre och det var en rolig helg, sade Ekström till DTM:s hemsida.

Mattias Ekström var inte snabbast i kvalet inför loppet. Han hade fjärde starttid men lyckades ganska snabbt köra om framförvarande bilar. Efter åtta av de 45 varven var han i täten,

Kvalsnabbast var spanjoren Miguel Molina som sedan slutade på åttonde plats i loppet.

När två deltävlingar återstår på årets DTM-serie ligger nu Mattias Ekström trea i sammandraget. Före sig har han Audi-kamraten Martin Tomczyk (58 poäng) och kanadensaren Bruno Spengler. Spengler hade ingen lyckad söndag i Tyskland och slutade på 13:e plats - utan poäng. Han har 49 poäng totalt vilket är tio mer än Ekström.

Banan i Oschersleben mäter 3667 meter och byggdes 1997.

Nästa deltävling körs i spanska Valencia om 14 dagar. Avslutningen sker på Hockenheim i Tyskland.