Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekström tvåa – trots tidsbestraffning och bilproblem: "Glad att jag står på pallen efter den här dagen"

Det var inte mycket som talade för Mattias Ekström under söndagen.
Men svensken kom tillbaka och tog sig upp på pallen efter en rafflande final.
– Hela den här dagen var väldigt annorlunda, säger Ekström till SVT.

Annons

Under söndagen stod den femte VM-deltävlingen i rallycross på agendan. I norska Hell hade Dalaföraren Mattias Ekström en tuff dag.

Först blev Ekström tidsbestraffad efter en incident med Petter Solberg och drabbades sedan, i det sista heatet kvalheatet, av bilproblem. Han lyckades ta sig vidare till semifinal med ett nödrop som tia. 

Men som SVT:s kommentatorer, Johan Ejeborg och Jonas Kruse, sa: "Man kan aldrig räkna bort Mattias Ekström"

Det kunde man inte. För i finalheatet lyckades Ekström köra in som två (!).

– Hela den här dagen var väldigt annorlunda. Det var inte mycket som talade för mig i semifinalen – men jag fick en väldigt bra start, säger Ekström till SVT och fortsätter:

- I finalen fick jag också en bra start och jag körde allt jag kunde. Jag gjorde en del misstag och jag lyckades att slå Petter (Solberg). Men Johan (Kristoffersson) är helt dominant, så det är bara att gratulera. Jag är glad att jag står på pallen efter den här dagen.

Johan Kristoffersson var mycket riktigt helt dominant och tog sin fjärde seger i år.

– Allting talar för Kristoffersson. Han kör bättre än tidigare och har också sparat sina däck. Det blir en spännande upplösning med många svenskar, säger Jonas Kruse, expert.

Ekström placerar sig därmed på en femteplats i den totala ligan på 97 poäng. Högst i tabellen befinner sig Kristoffersson med ett försprång på 38 poäng.

Annons