Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekström till Norge för sjätte raka pallplatsen

Mattias Ekströms hektiska och framgångsrika säsong fortsätter redan kommande helg med Norges deltävling  rallycross-VM. Ekström har chansen att ta en pallplats för sjätte tävlingshelgen i rad.

Annons

Mattias Ekström tävlar för närvarande varje helg och han gör det med stor framgång. De senaste fem helgerna har han bärgat fem pokaler, tre vinster och två andraplatser.

Så här ser resultatraden ut:

6 maj, Tyskland, rallycross, seger

13 maj, Belgien, rallycross, seger

22 maj, Österrike, DTM, tvåa

27 maj, Storbritannien, rallycross, seger

5 maj, Tyskland, DTM, tvåa

Kommande helg är Hell i Norge värd för årets femte deltävling i VM. Hell ligger tre mil nordost om Trondheim. Förra året hade Ekström ingen större lycka i Hell, han blev utslagen i semifinalen. Ekström leder VM-serien efter sina tre raka segrar men gissningsvis är framförallt – Banan i Hell spelar en viktig roll i teamets historia, det var där vi tävlade för första gången 2014, säger Ekström och drar sig till minnes att motorn till ena bilen kom till banan i helikopter.

– Vi var väldigt sena. Att förra årets tävling var jobbig är redan nämnt. Men det har inget med banan att göra.- Det är en riktigt bra bana. Upp och ner, mycket asfalt och snabba kurvor.