Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekström sågar konkurrenter efter fantomrace i Österrike

Två mindre bra kval och påkörd i första racet. Men i andra tog Mattias Ekström revansch, han körde upp sig från startruta elva till andraplats.
— Vissa dagar kan en andraplats kännas som en seger, det här är en sådan dag, sade Ekström, som samtidigt var extremt irriterad på några förare i fältet.

Ekström har fortsatt jobbigt att få till bra kval i DTM, så även den gångna helgen på Red Bull Ring i Österrike. Han kvalade in som tia respektive elva i helgens båda race i sin Audi.

— Att kvala in runt tionde plats är helt enkelt inte tillräckligt bra för att kunna vinna race i DTM, sade han självkritiskt.

Lördagens tävling tog i praktiken slut redan i första kurvan för Ekström när han blev påkörd snurrade och kom iväg som sista bil.

Men trots skador på bilen visade Ekström att han bra fart i racen, han presterade snabbaste varv och tog sig i mål på plats 16 och blev utan poäng. BMW-föraren Marco Wittmann vann, före halvsvensken Tom Blomqvist (son till rallylegendaren Stig Blomqvist), också han i BMW.

Och han gav också en känga till några av sina konkurrenter.

— Jag kommer överens med nästan alla i DTM men det finns ett par som fortfarande inte förstått hur serien fungerar. Min åsikt är att de orsakar skador och krascher i nästan varje race och jag tycker det är tråkigt för andra förare, team och fansen, dundrade Ekström och han fortsatte:

— Jag är inte i den positionen att säga att de inte hör hemma här men deras uppträdande i racen har inget i DTM att göra, sade han

I andra racet klarade sig Ekström från incidenter i starten, han tog tvärtom ett par placeringar. Och med egen skicklighet och andras misstag tog han sig ända upp till andraplatsen och i mål var han bara några meter eftersegrande Timo Glock, BMW.

— Racet var fantastiskt, det är bara synd att kvalet var så dåligt annars hade det varit fullt möjligt att det blivit en drömhelg. Men det var otrolig racing idag och jag är nöjd med att teamet fick ihop bilenså bra efter det som hände i starten på lördagsracet. Jag är både stolt ochglad, sade Ekström.

Helt klart behöver Ekström förbättra kvalen, han har kvalat in som 9, 20, 10 och 11 i de fyra heat som körts i årets DTM. Racefarten har han, det visade han med eftertryck på Red Bull Ring.

Ställningen DTM, efter 4 av 18 heat

1) Paul di Resta, Storbritannien, Mercedes, 43 poäng, 2)Edoardo Mortara, Italien, Audi, 40, 3) Timo Glock, Tyskland, BMW, 37… 10)Mattias Ekström, Sverige, Audi, 20.