Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekström övertygar i DTM

Mattias Ekström har fått en bra start i DTM.
Efter helgens två pallplaceringar, trea och tvåa, på Lausitzring ligger han tvåa i mästerskapet efter Jamie Green.

Annons

Audi har tidigare haft problem på Lausitzring. I helgens tävling dominerade Ekström och hans teamkamrater.

Allra bäst gick det för Jamie Green som vann båda heaten.

– En perfekt start på säsongen. En dröm. Min första seger på Hockenheim i säsongspremiären var speciell, men de här två segrarna var helt enkelt fantastiska, säger Green.

I lördags vann han före Edoardo Mortara och Mattias Ekström. Audi la beslag även på fjärdeplats genom Miguel Molina.

Dominansen blev än större i söndagens heat, då de fem första placeringarna togs av Audi-förare. Efter Green radade Ekström, Molina, Timo Scheider och Mortara upp sig. Först på sjätteplats kom förste Mercedes-föraren, Daniel Juncadella.

Green startade i pole position, men tappade ledningen till Ekström i den första kurvan. Senare blev dock Ekström ikappåkt och passerad av Green som drog ifrån till helgens andra seger.

– Kanske inte mitt livs bästa lopp. Då kan jag leva med en andraplats och två pallplatser på en helg är bra, säger Ekström.

Jamie Green toppar mästerskapet på 75 poäng efter tre segrar. Mattias Ekström ligger tvåa, 17 poäng bakom Green. Efter ett poänglöst första race har Ekström varit på pallen i tre raka. Han delar andraplatsen platsen med Mortara.

Nästa DTM-tävling avgörs på Norisring sista helgen i juni.