Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekström nöjd efter test

Dalkarlen Mattias Ekström och övriga DTM-förare har varit i Portugal och genomfört årets näst sista test inför säsongstarten om en månad.
– Formen känns god och bilen är bra, säger Ekström till sporten.

Annons

3 maj är det dags för DTM-premiären, som brukligt på Hockenheim. Mattias Ekström visade god form i slutet av förra säsongen och han avslutade med två raka racesegrar och blev totaltvåa efter två ganska jobbiga säsonger med den nya bilen. Fram till säsongsavslutningen, vill säga.

I och med att reglementet är låst är förhoppningen att nycklarna han hittade i slutet av 2014 ska passa i DTM-låset även i år.

– Nu är det bara finslipningen kvar men det känns fortfarande bra.

Ekström ska även kör rallycross-VM i sitt egna team under de helger det inte krockar med DTM. Och i premiären samkör rallycross-VM och DTM, det blir en slitsam helg för Ekström.

– När det gäller rallycrossen är det en massa bollar i luften men den senaste tiden har jag fokuserat mest på DTM.

Förutom premiären är det vid ett tillfälle som serierna krockar. 18 oktober är det DTM-final på Hockenheim, samtidigt körs rallycross-VM i Italien.