Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekström körde upp sig – är nu trea i DTM

Brands Hatch, DTM:s kortaste, smalaste och kanske mest tekniska bana, inbjuder inte till omkörningar.
Trots det lyckades Mattias Ekström ta tre placeringar och sluta femma i mål.
– Det är åtminstone en smärre succé att ta sig från åttonde startposition till femteplatsen, sade Mattias Ekström.

Annons

Han tog en placering under det första varvet och körde upp sig till en sjätteplats på det andra.

– Jag fick en anständig start, sade han till dtm.com.

Senare under loppet drog han nytta av ett dåligt depåstopp av portugisen Filipe Albuquerque och avancerade till den slutliga femteplatsen.

Annars blev det ett tämligen odramatiskt lopp över de 97 varven. Den smala, kurviga och kuperade banan ger inte plats för omkörningar och i stället blir fältet utdraget med bilar runt hela den knappt två kilometer långa banan.

De två obligatoriska depåstoppen gjorde Mattias Ekström och hans Audi-team i rask följd. Det första två varv in på depåfönstret och det andra när det återstod 37 varv av racet. Frågan var om hans däck skulle hålla tiden ut.

Men Mattias Ekström hade inga problem med att hålla kollen bakåt och var aldrig hotad. Någon chans att avancera ytterligare placeringar hade han inte. Därtill var avståndet fram till fyran Martin Tomczyk, BMW, för stort. I mål skiljde 16 sekunder till fjärdeplatsen och fram till segraren, engelsmannen Gary Paffett, som fick vinna på sin hemmabana, var det 22 sekunder.

Mercedesföraren Gary Paffett toppar sammandraget efter tre körda tävlingar på 68 poäng. Mattias Ekström, 35 poäng, avancerade upp till tredjeplatsen totalt och passerade Jamie Green som hade en mindre lyckad dag som åtta i mål.