Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekström har gjort hemläxan

Bilarna är uppdaterade. Förarna är laddade. Nu är det upp till bevis för Mattias Ekström och hans rallycrossteam.
– Jag tycker vi har gjort hemläxan, säger han inför VM-premiären i Portugal till helgen.

Annons

Ekström debuterade med sitt team förra säsongen och till i år har han en hög målsättning. 

– Vi drömmer om att bli världsmästare och som jag ser det har vi tre chanser. Antingen jag, Anton (Marklund) eller teamet.

Vad skulle du värdesätta högst, en individuell titel, en titel för teamet eller att Anton vinner?

– Hade du frågat samma sak för tio år sedan hade jag bara varit glad om jag själv vunnit. Men det är annat nu, jag har bilar med mitt teamnamn på och det betyder mycket.

Planen är att Ekström ska köra 11 av 13 deltävlingar i VM. På förhand är det klart att han bommar Hockenheim, tiden räcker inte för att köra både DTM och rallycross samma helg även fast båda tävlingarna går på samma bana. Han missar även deltävlingen i Italien i oktober, även då krockar rallycrossen med DTM.

Med tanke på att du på förhand har två nollpoängare, är det realistiskt att tro att du ska kunna vinna VM?

– Får jag ihop det på tävlingarna finns chansen, jag blev etta och tvåa i de två tävlingar jag körde förra året. Jag har mina mål och jag kan inte göra så mycket annat än att åka till tävlingarna och göra det jag kan. Jag kommer att ta i så mycket jag orkar, säger han.

Premiärbanan i Portugal blir en ny bekantskap för Ekström. Men hans nya parhäst, Anton Marklund, har kört där tidigare och egentligen ser Ekström inga bekymmer med att komma till en ny bana.

– Anton har berättat om banans karaktär men jag känner ingen större oro. Dagens motorsport är såpass hård att jag vet att jag måste kunna köra fort efter fem varv på banan för att kunna konkurrera.

Hur ska premiärhelgen se ut för att du ska vara nöjd?

– När vi äter middag på söndag kväll vill jag känna att vi gjort hemläxan och presterat det vi kunnat, då kommer jag att vara nöjd. Jag vinner gärna på tur ibland om det behövs men de bästa segrarna är de man förtjänar. Det roligaste är om vi gör en felfri helg, säger han.