Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekström gick bet på favoritbanan – men klättrade i tabellen

Det blev ingen femte vinst på Zandvoort i Nederländerna för Mattias Ekström.

Annons

– Zandvoort är ett race som jag alltid gillat. Vi får komma välförberedda och försöka slå tillbaka, sade Mattias Ekström till dt.se efter det misslyckade loppet på Norisring senast.

Ekström har vunnit fyra gånger på banan i Nederländerna, vilket ingen annan DTM-förare har gjort, men den här helgen gick han bet på sin favoritbana. I stället var det Jamie Green som tog sin första seger för säsongen. Green och Pafett låg tätt i stort sett från första början. Wickens, som vann under lördagen, var upp och nosade på ledarna men lyckades inte komma förbi. Ekström körde bra men hade inte någon vass chans som tog honom förbi täten - utan det blev till slut en sjundeplats.

Innan söndagens final låg Ekström knappt 30 poäng efter ledande Marco Wittman, men nu har topp tre dragit iväg i tabellen. Ekström klättrade dock en position och ligger nu på en åttonde plats med 58 poäng.

Mästerskapet toppas av Marco Wittman, 105 poäng, före Jamie Green 98 poäng och Edoardo Mortara, 88 poäng.

Nästa tävling körs i Moskva den 19 augusti.

***

​Ladda hem nya versionen av DT:s Iphone-app här

Ladda hem nya versionen av DT:s Android-app här

​Ladda hem nya versionen av Dala-Demokratens Iphone-app här

Ladda hem nya versionen av Dala-Demokratens Android-app här