Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekström fick böter

Han startade trea men slutade elva.
För tredje tävlingen i rad hade DTM-föraren Mattias Ekström problem och tappade i mästerskapssammandraget.

Annons

Hans Audi hängde inte alls med under de första varven utan blev passerad av ett flertal förare. På det tionde varvet var han nere på en niondeplats.

Till råga på allt elände strulade det till sig vid det första depåbesöket på det 14:e varvet. Slangen till bränslepåfyllningen hängde med bilen ut från depån men ramlade av innan Mattias kom ut på banan. Det gjorde att han slapp tidsbestraffning. I stället fick han böter på 2000 euro.

Nu vann Audi-föraren Martin Tomczyk sitt andra race i rad och därmed tog han också över totalledningen i mästerskapet. Audi också på andra plats genom Timo Scheider, mästare 2008 och 2009. Mattias är åtta av de 13 förare som tagit poäng så här långt in på säsongen.

Sex tävlingar återstår av säsongen. För att Mattias ska kunna vara med i toppen och kriga krävs att oturen och de tekniska problemen upphör till dessa tävlingar.