Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekström: "Alla håller på och fular sig"

DTM, (Deutsche Tourenwagen-Meisterschaft), har länge varit en kamp mellan de tyska prestigemärkena Mercedes och Audi. Till den här säsongen har också det tredje tyska prestigemärket, BMW, blandat sig i leken.
– Nu när de är med blir alla automatiskt mer laddade, säger Mattias Ekström.

Annons

Vad tror du om BMW:s bil?

– Jag har lite dålig koll på kraften mellan bilarna men känslan är att Mercedes, men också vi, har bra fart. Sedan känns det som om BMW har fått kämpa mer.

– Men var man står, det får man veta först vid premiären på Hockenheim, tillägger han.

Anledningarna är flera, en är dock given.

– Alla mörkar under testerna, kör med potatissäckar och håller på och fular sig. Ingen vill visa hur snabba de kan vara.

Alla bilar är nya då reglementet ändrats till i år. Mattias kör en Audi A5.

– Den känns bra. Men det är lätt att vagga sig in i någon form av säkerhet och det är farligt. Så det tänker jag inte göra, säger han.

Vad krävs för att ta titeln?

– Jag tror att man måste vara på podiet nästan varje gång. Det räcker inte med någon gång då och då.

Vilka är favoriter?

– Det är alltid samma killar, Bruno Spengler, Martin Tomczyk, Gary Paffett, Jamie Green, som är vassa. De nya kan blixtra till men jag tror inte att det finns någon mästerskapskandidat där.