Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekholm tränar med MIK

Mora IK öppnar famnen för Anze Kopitar, 25 – men kan gå miste om Mattias Ekholm, 22.
– Nashville kan bestämma att jag ska spela i AHL, säger mästarbacken.

Efter gårdagens beslut ser Mora IK åter möjligheten att kunna locka Stanley Cup-mästaren Anze Kopitar, Los Angeles, till klubben under en eventuell NHL-lockout.

– Det är ingen hemlighet att vi har en liten möjlighet att få hit en världsstjärna. Samtidigt är det ett långskott, vi vet exempelvis inte vad det kostar att försäkra honom. Men att få hit en eller två färgklickar skulle vara roligt. Det lockar mer publik och ger större medialt intresse, säger klubbdirektören Peter Hermodsson.

Sportchefen Patric Wener:

– Jag tror att det skulle betyda mycket för våra ungdomar att få se och lära av en världsstjärna. Det skulle kunna locka fler att börja med hockey.

Även om det blir en kort konflikt?

– Ja.

Redan nu tränar en annan nybliven mästare, Mattias Ekholm, med Mora.

– Jag tränade med Brynäs tidigare, men nu har jag ingen lägenhet i Gävle och då bor jag hemma hos föräldrarna i Vikarbyn, berättar han.

Vad säger du om spel i Mora i vinter?

– Jag skulle inte ha någonting emot det, är jättetacksam att jag får vara här och träna, men eftersom jag har ett tvåvägskontrakt så ligger det inte i mina händer utan klubben (Nashville) bestämmer var jag ska spela. Jag har svårt att se att det skulle bli Mora, utan är inställd på AHL, vilket kanske också skulle vara det bästa för min utveckling.