Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekholm till Nordamerika

Mattias Ekholm har tränat med Mora IK den senaste månaden, men något spel i klubben blir det inte.
– Det var aldrig riktigt aktuellt att jag skulle spela för Mora, säger den 22-årige backen.

Annons

Att det nu är NHL-lockout, och att flera svenskar är på väg åt andra hållet, är ingen orsak för Mattias Ekholm att stanna hemma.

– Jag åker i morgon och håller på att packa för fullt, sade Mattias på tisdag eftermiddag.

Så spel i Mora eller eventuellt Brynäs var aldrig aktuellt?

– Nej, enda anledningen skulle i så fall vara om de tycker att jag är för dålig för AHL och de (ledarna för Milwaukee Admirals) säger att det är lika bra att jag återvänder till Sverige.

Trots att målet förstås är att spela i NHL, har inte Ekholm något emot att börja i AHL.

– Klart man vill att NHL ska dra igång, så att man har något att jobba mot. Men att få börja i AHL ser jag inte som någon nackdel, istället får jag nu chansen att komma in i spelet på liten rink.

Han känner stor tacksamhet till Mora IK, som låtit honom vara med och träna. I lördags såg han Anze Kopitars debutmatch i MIK när Djurgården besegrades.

– Man vet ju själv hur det är första matchen, då vill man inte ha några förväntningar på sig, men jag tycker Kopitar klarade av det bra.