Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eftermiddagstrav på Dalatravet Romme den 9 augusti

Dalatravet Romme bjöd på tisdagen in till eftermiddagstrav. I klartext betyder det att det inte handlar om någon publikinvasion utan snarast om möjlighet att starta hästar med lite mindre startpoäng.

En som tog tillfället i akt och var på plats den här eftermiddagen var Nicklas Westerholm en av svensk travsports stora talanger.

Han är ett blivande proffs men kör i nuläget på amatörlicens. Verksamheten drivs här i Dalarna i Grådö utanför Hedemora. 17 hästar har han i egen vård.

Det var dock inget från det egna stallet som han luftade den här dagen. Han inledde med att svinga sig upp bakom Björn Röcklingers Star Laday. Via en resa i tredje par ytter rundade han nu fram till en säker seger.

– En fin häst som gjorde vad man begärde. Hon var lite tveksam så länge som jag satt i rygg men när det väl blev fritt spår sköt hon fart ordentligt. Det blev lätt in mot mål, summerade Nicklas den triumfen.

Det skulle bli mer av den varan. I det åttonde loppet var han inlånad av Rommetränaren Joakim Elfving som körsven bakom Saxo Holmsminde.

- Jag har kört åt Jocke tidigare och vet därmed att han har ett stall i fin form. Jag tvekade därför inte att gå den tuffa vägen och det visade sig ju helt rätt. Segern var knapp men det kändes ändå säkert, tyckte Westerholm om den segern.

Nicklas som för övrigt är son till Robert Bergh har som nämnts i nuläget stall i Dalarna och förhoppningen är också att han kommer att fortsätta och bli länet trogen då som proffstränare.

En som är inflyttad till vår räjong är tyskfödde Klaus Kern som drog till Romme för ett drygt år sedan. Han visade den här dagen upp Lucky Larry i absolut bästa författning. Spets och slut var segerrecept i V5-avslutningen.

Mest imponerande seger signerade dock Troels Andersen då han i den tredje V5-avdelningen utklassade konkurrenterna med Likeonway. Tidig ledning och sedan enkelt undan över upploppet var segerväg.

Fredrik Linder som inte längre titulerar sig proffs är fortsatt aktiv som körsven när tillfälle ges. Att takterna sitter i visade han den här eftermiddagen då han inledde V5-omgången med Justwalkonby.

– Jag har kört honom tidigare och var därmed helt på det klara med att satsa offensivt. Det visade sig rätt och segern blev enkel, menade Fredrik efter den triumfen som var årets sjunde.

Jonas Florén stärkte sin segerprocent då han i dagens tionde lopp trots ett utvändigt lopp vann med sin egen Åskar F. Segern var årets tredje i sjätte försöket. 50 procent segrar med andra ord!

V5-FACIT: (lopp 3-7).

Omsättning: 190 513 kr.

Att utdela: 123 834 kr.

Ant system: 3 227 st.

Rätt rad: 8 Justwalkonby, 6 Persos Alberto, 6 Likeonway, 11 Star Laday, 4 Lucky Larry.

Strukna hästar: Avd 1 nr 1, avd 3 nr 2.

Utdelning: Fem rätt (15 system) 8255 kronor.

V5:ans gång.

Avd 1: 1 212 system kvar, värde 102 kronor.

Avd 2: 305 system kvar, värde 404 kronor.

Avd 3: 215 system kvar, värde 574 kronor.

Avd 4: 53 system kvar, värde 2 318 kronor.

Avd 5: 15 system kvar, värde 8 255 kronor

V4-FACIT: (lopp 5 - 8).

Omsättning: 142 005 kronor.

Att utdela: 116 504 kronor.

Ant: system 2 716 st.

Rätt rad: 6 Likeonway, 11 Star Laday, 4 Lucky Larry, 5 Saxo Holmsminde.

Strukna hästar: Avd 1 nr 2.

Utdelning: Fyra rätt (68 system) 1 553 kr

V3-FACIT: (lopp 9-11).

Omsättning: 29 510 kronor.

Rätt rad: 10 Torö Eldi, 7 Åskar F., 12 Betty Kjellin.

Strukna hästar: avd 2 nr 12, avd 3 nr 4.

Utdelning: 3 rätt (1 system) 22 132kronor.

Loppen:

V5-1.

Justwalkonby togs lugnt från start och sladdade i kön. Tog sats 1400 kvar och kom till ledningen kort därefter. Utmanades till slut men svarade utan problem till enkel seger.

Favoriten: Power Age tappade inledningsvis och sladdade i kön. Höll farten.

V5-2.

Persos Alberto stormade till ledningen 1800 kvar men släppte kort därefter. Ut igen in på upploppet och avgjorde i en tät slutstrid.

Favoriten: Alex Ås inledde med galopp som säkert kortade 50 meter. Gick bra i skymundan därefter.

V5-3, V4-1.

Likeonway togs lugnt från start. Fram efter 400 och kunde kort därefter ta över ledningen. Ensam på plan till slut och hemförde en helt överlägsen seger utan att pressas.

Favoriten: Vinnaren.

V5-4, V4-2.

Star Laday liftade i det fjärde paret utvändigt. Med fram i tredje 1100 kvar. Fångade in ledaren vid upploppets början och kopplade ett säkert grepp den sista biten.

Favoriten: Zilence liftade i det fjärde paret invändigt. Ut ett spår varvet kvar. Attack i fjärde 500 kvar. Höll farten på avstånd.

V5-5, V4-3.

Lucky Larry kunde efter 300 ta hand om ledningen. Bestämde där framme och hade inga problem att lämna konkurrenterna över upploppsrakan.

Favoriten: Rihanna Gel kom perfekt till i det tredje paret invändigt. Fram i tredje 600 kvar. Galopp in på upploppet. Utan segerchans i det läget.

V4-4.

Saxo Holmsminde kunde via tredjespår ta sig till dödens. Såg slagen ut in på upploppet men kom tillbaka och avgjorde kort innan linjen.

Favoriten: Kattens Chams inledningen under press. Slagen med knapp marginal den sista biten.