Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efterlängtad trepoängare för Korsnäs

Efter fem matcher utan seger kom under onsdagskvällen en efterlängtad trepoängare för Korsnäs.
– Välförtjänt och välkommet, konstaterar tränaren Gerhard Andersson efter 3–2-segern borta mot tabelljumbon Rengsjö.

Efter bortasegern mot Sundsvall den 11 maj har Korsnäs spelat tre kryss och två förlustmatcher, och på dessa fem matcher totalt svarat för ett mål framåt. De två senaste matcherna har slutat med 0–1-förluster.

– Det har gått lite trögt kan man väl säga, men i dag hittade vi det anfallsspel som vi har sökt under säsongen och då lossnade det direkt, menar Andersson.

Det första målet kom tre minuter före halvtid, då Joacim Ljunggren satte i säker straff i maskorna. Två minuter senare hittade ett inlägg från Emil Folkesson fram till Anton Söderberg och ledningen utökades med ytterligare ett mål.

– 2–0 i halvtid kändes rättvist. Vi rann igenom deras försvar ett par gånger och bortsett från halvlekens första 15 minuter såg det riktigt bra ut tycker jag, säger Andersson.

Efter paus blev dock gästerna lite bekväma, vilket hemmalaget utnyttjade genom att peta in en reduceringsboll.

– Efter det gjorde vi ett lyckat byte och slängde in en forward med pigga ben.

De pigga benen tillhörde Vassilios Panagiotidis som ersatte Basiru Jagne och snart presenterade sig genom att sätta 3–1.

– Ändå lyckades Rengsjö få in en boll till sen och det blev lite dramatik på slutet, men vi höll undan och vann rättvist, säger en belåten Korsnästränare.

– Riktigt skönt för killarna att få peta in några bollar, och väldigt skönt med tre poäng. Den matta vi spelade på nu var den bästa vi spelat på under hela säsongen, och det gynnade oss som vill rulla boll.

För Korsnäs återstår nu två matcher innan sommaruppehållet: tisdagens hemmamatch mot Sandviken (Svenska Cupen), samt lördagens hemmamöte med Kungsgården.