Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efterlängtad cykelväg invigd

Den nya gång- och cykelvägen mellan Ornäs och Uvbergsviken har varit efterlängtad. På onsdagsmorgonen blev den invigd av unga cyklisterna Anton Johansson, Rasmus Jonsson och Hannes Andersson.

Annons

– Det är lite småputs kvar. Men den är klar och det känns bra. Vi vet att det är efterlängtat och många har sagt att det är stort behov av en säker väg, konstaterade Marcus Danielsson, projektledare vid Trafikverket, på onsdagsmorgonen.

Efter korta tal av Trafikverkets distriktschef Birgitta Jonsson och Joakim Gustafsson, stadsmiljöchef hos Borlänge Energi, blev det cyklande invigning av vännerna Anton Johansson Hannes Andersson och Rasmus Jonsson, unga cyklister som är elever i Ornäs skola.

När de forcerat invigningsbandet var också den 3,5 kilometer långa och 2,5 meter breda gång- och cykelvägen, som försetts med belysning, invigd.