Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter rivningen av kopparledningar – nu satsar Telia på stadsnätet

Alla som är uppkopplade till Falu Stadsnät och Borlänge Stadsnät kommer under november få mer av Telia.

Stadsnäten kommer att ta in mer tjänster vilket innebär att hushållen kan kombinera bredband och tv precis som de passar dem.

Telia ska innan året är slut kunna erbjuda omkring 20 000 hushåll tillgång till ett flexibelt och uppkopplat liv med Telias tjänster.

– Bredband med lägre hastigheter har redan tidigare funnits tillgängligt från oss men nu får alla kunder fler valmöjligheter. Snabbare bredband samt tv, film och sport på alla skärmar. Allt detta när, hur och var man vill. Det är en uppgradering och helhet som vi äntligen kan erbjuda alla dessa hushåll, säger Philip Wagrowski, ansvarig för Telias tv och bredbandstjänster, i ett pressmeddelande.

Tidigare har det rapporterats om att Telia jobbar för fullt med att riva delar av sitt gamla telefonnät med kopparledningar. Flera orter i Dalarna drabbades när nätet skrotades.

Nu väljer Telia att satsa på stadsnätet.

– Det är jättekul att vi har ett attraktivt stadsnät där de stora tjänsteleverantörerna vill vara med och leverera högkvalitativa digitala tjänster till Faluborna, säger Tommy Åberg, produktansvarig på Falu Energi & Vatten.

– Vi arbetar ständigt för ett större tjänsteutbud och det känns mycket glädjande att nu med mer av Telias utbud ha en bred plattform av tjänster i vårt expansiva lokala fibernät. Våra kunder vill ha valfrihet och enkelhet, säger Jan-Erik Lindroth, affärsområdeschef på Borlänge Energi.