Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter Perrelli-petningen: Stora förändringar under lördagens Mello

Efter att Charlotte Perrelli petades som programledare har SVT tvingats göra rejäla förändringar i Melodifestivalens andra deltävling.
Under veckan har stora delar av lördagens manus skrivits om.

Annons

När årets Melodifestival drog i gång i Göteborg förra veckan var Gina Dirawi programledare tillsammans med Petra Mede. De gjorde en "jättebra" sändning, enligt Dirawi.

– Det var skönt, jag var jättenöjd, säger hon.

I Malmö var tanken att hon skulle få programledarhjälp av Charlotte Perrelli. Men som bekant petades Perrelli på grund av att man missat detaljerna i hennes reklamuppdrag – de visade sig vara oförenliga med SVT:s policy.

På lördag kommer Gina Dirawi därför att vara ensam programledare medan Charlotte Perrelli har fått en roll som "huvudartist" i sändningen.

– Det känns faktiskt jättekul. Jag kan överleva att jag inte får presentera artisterna som tävlar, jag får ju ändå göra det som är viktigast för mig och det är att framföra mina nummer, säger Perrelli.

Hon och Gina Dirawi kommer att göra ett "Chicago"-inspirerat öppningsnummer tillsammans och Charlotte Perrelli kommer också att dyka upp som mellanakt.

– Jag är glad att det löste sig som det gjorde, bara hon får vara med så är det ju cool. Det händer så mycket i Melodifestivalen att man får vara beredd på förändringar, säger Gina Dirawi.

Och mycket förändringar har det blivit. Manusförfattaren Edward af Sillén har fått jobbat hårt under veckan.

– Jag tänker inte ljuga, det förändrade väldigt mycket. Vi fick ju göra om manuset men allt händer av en anledning och det kommer att bli ett fantastiskt program, säger han.

Naturligtvis kommer man också att skoja om programledardebaclet under sändningen.

– Vi kommer att hitta ett sätt att kommentera det med humor, jag gillar att SVT har den goda smaken att låta oss göra det, säger Edward af Sillén.