Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter misstänkta misshandeln i Ludvika – en man har nu anhållits

En man har frihetsberövat efter en incident i Ludvika på fredagseftermiddagen. Han har anhållits misstänkt för misshandel och hets mot folkgrupp.

På fredagseftermiddagen blev en man misshandlad i centrala Ludvika. En misstänkt gärningsman pekades ut av vittnen och målsäganden. Vittnen på plats berättade för tidningen att en medlem från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen ska ha varit inblandad. Polisen fick kritik för att man varit sen till platsen.

På lördagseftermiddagen meddelade polisen att en person nu har frihetsberövats misstänkt för misshandel och hets mot folkgrupp. Enligt polisen hade mannen fått information om att polisen sökte honom och han kom då självmant till polisstationen.

Åklagare har beslutat om att anhålla mannen. Om han är skäligen misstänkt eller om han misstänks på sannolika skäl (den högre misstankegraden) är ännu oklart.

Polisen meddelar att den misstänkte mannen, som är i 30-årsåldern, före och efter misshandeln befann sig i anslutning till NMR:s tillståndsgivna tält på Storgatan i centrala Ludvika.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips