Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter klagomål om ändrad busslinje - nu sätts extra turer in via Främby skola


Källviksborna har varit bekymrade över kommunens planer på att ändra busslinjen, framför allt då bussen skulle sluta gå via Främby skola.
Nu sätts linje 12 in för att just gå via skolan.

– Redan i fredags så satt vi och pratade om det här och konstaterade att det vore bra att åtgärda, vi har försökt ordna en lösning, säger Joakim Storck (C), ordförande i KSU, Kommunens Utvecklingsutskott.

Lösningen blir att linje 12 kommer gå en morgontur och flera eftermiddagsturer via Främby skola.

Joakim Storck menar att det var en liten insats och gick ganska lätt att ordna. Han menar också att det är ett missförstånd att det blir betydligt sämre när linjen ändras.

– En del är upprörda och tror att vi tar bussarna från Källviken, det stämmer inte. Normala linjen blir nu linje 13 i stället för 12. Den kommer starta i Källviken och går upp över galgberget. Det kommer bli en marginell tidsskillnad för de som vill in till centrum, så det kommer inte vara ett problem, menar Joakim Storck.

Anton Holton, föräldrarepresentant av föräldraföreningen på Främbyskolan, är glad för den nya lösningen men tycker att det fortfarande inte är tillräckligt.

– Det är tråkigt för barnen som börjar 09.20, 10.20 och så vidare. De borde ha fört en dialog med boende. Det ger en fadd smak att de inte har pratat med oss, säger han.

I dagsläget kan inte Dalatrafik uppge exakta turer, men de kommer följa de olika sluttiderna som skolan har på eftermiddagen.

Läs också: Flera områden i Falun blir utan kollektivtrafik

Läs också: Räkna med minskad kollektivtrafik i Falun