Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Effektivt MIK vann klart

I våras spelade Almtuna bort Mora IK från play off i allsvenskans sista omgång.

När det under torsdagen var dags för premiär tog MIK en efterlängtad revansch.

Inför 2 800 åskådare i FM Mattsson Arena var hemmalaget grymt effektivt. Det blev till slut 8–2 efter fyra mål i numerärt överläge.
– Alltid skönt att få börja med en seger och riktigt bra powerplay, inte minst med tanke på att det är så tidigt på säsongen, sa en nöjd Patric Wener.
Moratränaren hade all anledning att vara glad. Hans lag hade under försäsongen visat sig effektivt med 29 mål under de sex träningsmatcherna.
Det ger ett snitt på närmare fem mål per match. Mot Almtuna gjorde Mora åtta.
MIK hade i fjol ingen bra statistik i numerära överlägen efter att Anze Kopitar och Bobby Ryan lämnade laget. Under försäsongen har laget producerat väldigt mycket i powerplay och det fortsatte även mot AIS.

På de tre första pp-målen (2–0, 5–1, 6–2) behövde MIK totalt 42 sekunder i numerärt överläge. På det fjärde tog det tog det 52 sekunder innan Mikael Zettergren 14.16 in i tredje perioden spikade resultatet till 8–2.
– Riktigt, riktigt bra powerplay, konstaterade en leende Wener.
Om Moratränaren var nöjd, var Niklas Eriksson, före detta Leksandstränaren, inte så glad över sitt nya lags insats.
– På en femgradig skala, så blir det en femma på hur besviken jag är.
– Vi startade inte alls efter de ritningar vi hade lagt upp och Moras första mål angav tonen, menade Niklas.

Hemmalaget fick en smakstart med 1–0 redan efter 28 sekunder. Nyförvärvet Ryan Thang är värvad som en målskytt och han levererade direkt. Första målet kom via köksvägen och två minuter senare dundrade han in 2–0 från blå i powerplay. Det räckte med fyra sekunder i det första numerära överläget innan MIK visade effektivitet i den spelformen.
Ryan Thang var förstås glad över sina mål, men ville hellre hylla laginsatsen.
– Alla fyra linor var bra, en riktigt bra match. Kul att vi kunde bjuda på så många mål, med bra effektivitet i powerplay och även mycket bra boxplay.
– Vi hade en väldigt bra defensiv och Marcus (Högberg) i målet var fenomenal, berömde Thang.

Den AHL-meriterade amerikanen spelade förra säsongen i Tyskland. Det här är 26-åringens första i Sverige.
– Det verkar vara en riktigt bra liga och vi har ett snabbt och talangfullt lag. Det kommer tuffare matcher, men vi ska försöka fortsätta som vi började.
Och onekligen började det mycket bra för MIK, men det här var bara omgång ett. På lördag lär det bli tuffare då Södertälje väntar på bortaplan.