Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

E16/riksväg 66 stängdes av efter olycka med bil och MC: "En person förd till lasarett"

En trafikolycka inträffade på söndagseftermiddagen i Malung. En personbil och en motorcykel kolliderade och MC-föraren fördes till Mora lasarett.

Annons

Kartan ovan anger ungefärlig position för olyckan. Koordinaterna kommer från SOS Alarm.

Larmet om trafikolyckan inkom till SOS Alarm vid klockan 13.07 på söndagseftermiddagen.

En personbil och en motorcykel kolliderade i Malung, på E16/riksväg 66 i närheten av OK Q8-macken strax söder om Malung.

Enligt SOS Alarm hade det ena fordonet ha kört in i det andra bakifrån.

Vägen stängdes av under räddningsarbetet.

– Vi har släppt på trafiken igen. Fordonen är bortforslade och det är full framkomlighet. Fordonen har kört in i varandra på något sätt, men jag törs inte säga hur det har gått till. MC-föraren har flugit av motorcykeln och har förts till Mora lasarett. Jag vet inget om skadeläget men det såg ut att ha gått ganska bra, säger Hasse Andersson, räddningschef i beredskap i Malung-Sälens kommun, vid klocklan 14.55.

Polisen gick först ut med att föraren av personbilen var misstänkt för rattfylleri och trafikbrott. Detta visade sig dock inte stämma. Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan.

Nästan samtidigt inträffade en annan olycka på samma väg, E16, mellan Mockfjärd och Dala-Floda.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips