Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyrbar seger när Hammarby slog MFF

Annons

Hammarby tog tre poäng och ett viktigt steg mot toppen.

Men matchen mot Malmö FF kom att handla om något helt annat. Domaren övervägde att avbryta den sedan personer i Hammarbys publik kastat in föremål på plan.

Hammarbypubliken må vara känd för att vara en stämningshöjare av rang, men den högljudda publiken har också en föga smickrande sida. Förra året bröt lagets publik så ofta mot förbundets regler att laget hamnade i topp i disciplinkommitténs böteslista.

På onsdagskvällen skrevs nästa kapitel i publiklagets mörka historia.

I den 63:e matchminuten haglade föremålen över Malmös högerback Jon Inge Höiland. Norrmannen var på offensiv planhalva för att ta ett inkast när någon i Hammarbys publik försökte pricka Malmöspelaren. Peter Fröjdfeldt kroppsspråk signalerade att han övervägde att bryta matchen, men efter en vädjan från Hammarbys lagkapten, Suleyman Sleyman, till den egna publiken återupptogs matchen kort därefter.

När händelsen kort därefter upprepades tog Fröjdfeldt sina domarkolleger med sig in i Söderstadions innandömen. Först tio minuter senare återupptogs matchen.

Ut på plan kom en Peter Fröjdfeldt som inte tänkte tolerera några som helst övertramp. Men också ett rejält taggat Malmö FF.

Fram tills dess hade skåningarna legat under med 0_1 och försökt att forcera Hammarbys backlinje. Med nytt blod på plan i form av Niklas Skoog och Edward Ofere skapade de en hel del farliga lägen i slutskedet, men ingen kunde överlista Benny Lekström i Hammarbys mål.

Matchens enda mål kom i den åttonde minuten då Paulinho Guará mötte vänsterbacken David Johanssons långpassning med en bredsida. Ett passivt Malmöförsvar stod bara och såg på när bollen gick in bakom Jonas Sandqvist.

Segern för upp Hammarby till femte plats i serien, fyra poäng bakom Halmstad. Men räkna med att efterspelet från publikskandalen lär bli kostsam för Stockholmsklubben.

TT

Mer läsning

Annons