Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbelt upp för Borlänge i revy-SM

Varje år samlas Sveriges revyelit till festivalvecka då det också utses svenska mästare i revy. Till finalen som avgörs under Revyfestivalen kvalificerar sig ett fåtal nummer, uttagna bland flera hundra anmälda. Årets festival skulle avgöras i Karlskrona i augusti och till den finalen kvalificerade sig Borlänge med två nummer från två olika revyer.

Borlängerevyn gick till final med dansnumret ”Rosa himmel”. Numret är koreograferat av Vanessa Karlsdotter Lindblom och framfört av de unga dansarna Max Pihkakoski, Amelia Hjelm, Thea Back och Tilda Forslund.

Dessutom blev även Borlänges andra aktör på revyscenen, Revyresan, uttagen till final med sitt clown- och musiknummer ”Kärlek vi ger”. Text av Bo Gunnar Karlsson, koreografi Kicki Bergsten, sång Thilda Söderström Millard och ungdomarna i Revyresan. Revyresan är en unik revygrupp och består av elever, med olika typer av funktionsnedsättningar, från Ljungbergsgymnasiet och från daglig verksamhet.

Tyvärr skapar pandemin problem för själva finalen men att bli nominerad till final i revy-SM i konkurrens med hela Sveriges proffs- och amatörrevyer är ett oerhört erkännande för det fantastiska arbete som ungdomarna, och alla omkring, gör.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel