Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbelt så många konkurser under 2020

Antalet konkurser i Borlänge bland företag ökade betydligt under pandemiåret 2020. Ökningen var dubbelt så stor som året innan.

Att många företag har det tufft under coronapandemin är välkänt. Nu har data- och analysföretaget Bisnode tagit fram statistik på antalet konkurser.

Det visar att 37 företag i Borlänge gick i konkurs under fjolåret. Detta innebär dubbelt så många jämfört med föregående år.

Sett till hela Dalarnas län gick 143 företag i konkurs under 2020, vilket är 17 procent fler jämfört med 2019.

För hela Sverige var det en ökning av konkurserna under 2020, jämfört med föregående år. 6 173 företag gick i kvav under 2020, det är 4,1 procent fler än året innan. I Danmark minskade antalet konkurser med hela 33,3 procent för samma tidsperiod. I Norge minskade också antalet konkurser, en nedgång med 10,3 procent.

– Med corona-krisen i näringslivet väntades en kraftig ökning av konkurser under 2020. Så den relativt sett lilla ökningen är bättre än vad man befarat, säger Tomas Hedenius, marknadschef Bisnode Scandinava. Men han fruktar att konkurserna kommer öka mera framöver. (BT)