Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelt oavgjort i Copa America

Annons

Det blev oavgjort i båda matcherna när den första gruppen spelades klart i Copa America natten till onsdagen svensk tid.

En sen kvittering från Claudio Pizarro till 2_2 mot Bolivia förde Peru till kvartsfinal. Värdnationen Venezuela var redan klar för avancemang och turneringens första mållösa tillställning innebar att även Uruguay gick vidare. Jumbon Bolivia hade också chans att gå vidare, men laget har inte vunnit en enda match i fotbollsturneringen de fyra senaste gångerna, sedan 1997.

Venezuela vann grupp A på fem poäng, en mer än Peru och Uruguay. Bolivia stannade på två. De två bästa lagen i de tre grupperna går direkt till kvartsfinal och dessutom de två bästa tvåorna. Och det är redan klart att Uruguay avancerar, trots att de andra grupperna inte är färdigspelade och trots att laget bara producerat ett mål på tre matcher.

Claudio Pizarro gjorde båda målen för Peru mot Bolivia. Han kvitterade till 1_1 i 34:e minuten, och hans andra utjämning kom i 85:e minuten. Dessförinnan hade Jhasmany Campos gett Bolivia ledningen på tilläggstid i första halvlek. Men trots att Peru fick Joel Herrera utvisad i 77:e minuten lyckades laget kvittera och knipa kvartsfinalplatsen.

TT

Mer läsning

Annons