Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbelseger i STCC"Min bästa racinghelg"

–  Den bästa racinghelgen i min karriär. Det var rent magiskt.
Tomas Engström, Säter, var lyrisk efter sin dubbelseger i STCC-racen på den nya banan på flygplatsen utanför Östersund.

Annons

Han stod i pole position i båda heaten eftersom han vann det första tidskvalet och sedan följde upp med seger i det kval där de åtta snabbaste från det första kvalet gör upp om den första startrutan till heat 2.

– Grunden tll segern läggs i kvalet.

Tidigare den här säsongen har Hondateamet haft problem med kvalen.

– Men nu har vi knäckt den nöten. Vi kontrollerade kvalen. jag gick ut och satte en tid i början, sedan kunde jag bevaka den från depån och gå ut och putsa den med några tiondelar under de sista två minuterna. Det är verkligen skönt att ha det ryggen.

I och med dubbelsegern, varje heatseger ger 25 poäng, knappade han in på toppen och ligger nu trea inför de avslutande tre tävlingarna.

– I min vildaste fantasi hade jag hoppats på att ta in 15 poäng på toppen. Nu blev det mer än så och jag har häng på toppen.

Johan Kristoffersson, VW, leder på 172 poäng före Rickard Rydell 164 och Tomas Engström på 145.

Eftersom det var första gången det kördes STCC i Östersund, och ingen haft chansen att testa den nya banan innan tävlingshelgen, hade inget team någon fördel när det gällde att ställa in bilen.

– Mitt team gjorde det bästa jobbet.

Några problem under succéhelgen? Jodå, Tomas Engström missade 20 minuter av den första träningen på grund av ett fel i växellådan.

– Vi blev tvungna att riva växellådan och hade bara nionde tid då vi hann med får få varv.

– Men jag har jätteduktigt folk i teamet och vi fick alla data vi behövde för att kunna ställa in bilen rätt. Den var en fröjd att köra och jag kunde göra vad jag ville med den.