Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DT slåss mot Aftonbladet i tidningstävling

DT är nominerade till branschsajten Medievärldens tävling ”Årets dagstidning” i klassen "årets annonsorganisation" och slåss om äran mot Aftonbladet och Corren.

Juryns motivering lyder:

"Dalarnas Tidningar har visat stor förändringsvilja och på ett framgångsrikt sätt påbörjat ett gediget och strukturerat förändringsarbete för att flytta fokus från kortsiktigt sälj till mer långsiktiga samarbeten”

Peter Karlsson, du är marknadschef på Dalarnas Tidningar, vad är det för förändringsarbete ni gjort på DT?

– Man kan säga att vi har börja arbeta tillsammans med våra kunder, snarare än att sälja produkter till dem. Vi jobbar hårt för att sätta oss in i kundens verklighet och utmaningar på ett nytt sätt.

Så då har annonssäljarna slutat sälja annonser på traditionellt vis?

– Nej inte helt, vi har påbörjat det här arbetssättet, det är tidskrävande och komplicerat i starten och vi ser det långsiktigt. Men jag tror att alla framgångsrika medieföretag kommer att behöva arbeta på det här sättet inom en ganska snar framtid.

Tjänar ni mer pengar på det nya sättet?

– Ja, fast inte på det traditionella säljsättet. Det här handlar om att försöka se bortom kortsiktiga intäkter och att istället fördjupa våra relationer med kunderna. Jag tror att det kommer att vara avgörande på mediemarknaden i framtiden.

Vad betyder den här nomineringen för DT?

Jag hoppas att det sätter ljus på att vi i branschen behöver förändra både våra arbetssätt och sätt att se på oss själva. Vi har jobbat mycket hårt med det här och det är naturligtvis väldigt roligt att det arbetet blir uppmärksammat på det här sättet.

Om du vinner ”årets annonsorganisation” den 11 oktober på Berns i Stockholm. Hur firar ni det?

– Det har vi inte planerat, men skulle det hända tror jag inte att det blir något problem.